Padelresa till Piemonte 9-13 juni 2023

 • 12 timmars padel på en fantastisk klubb fem minuter från hotellet!

 • Varav 5 timmar privatlektioner med italienska instruktörer (eng. talande) samt knappt 7 timmar matchspel och turneringar!

 • 4 nätters boende på det fyrstjärniga charmiga och lantliga Hotel Langhe!

   • Vingårdsbesök med en “un giro” i vinmarkerna innan lunchen hos Montaribaldi!

    • Fantastisk lunch på Castello di Grinzane, en historisk plats för vinet Barolo!

    • Wine makers dinner på Osteria dell`Arco i Alba med högklassig vinproducent, Adriano från Barbaresco!

    • ”Il Gran Finale” - Gourmetmiddag på Donna Selvatica (Vilda kvinnan!) med blindprovning av fem lokala viner!

    • Långluncher på padelklubbens mysiga restaurang!

    • Tryffeljakt med tryfelhund och provning i Borbore di Vezza d'Alba!
    • Svensk Vivencia-guide som är utbildad padelinstruktör och med stor kunskap om vin.
    • Transfer Tor Malpensa-Alba!

    • Boka ytterligare lektionstimmar på padelklubben!

    • Beställa hem alla provade viner med en rabatt om 15-30%!

            Pris: 14 900 kronor per person 

    Se hela reseprogrammet

    Begränsat antal platser! Boka din plats idag och försäkra dig om en minnesvärd padelresa med allt det där extra!

    Vininköp

    Vivencia har ett samarbete med en vinimportör, www.vinupplevelser.se. De har små högkvalitativa vinproducenter i Europas finaste vinregioner, vilka ej finns i Systembolagets sortiment. Ni kan beställa vinerna på deras hemsida www.vinupplevelser.se och genom vårt samarbete har Vivencias kunder möjligheten att beställa resans provade viner med en rabatt på 15-30%. Ni får vinerna levererade hem till dörren och priserna inkluderar transport samt alkoholskatt. Detta samarbete bidrar också till att vi har en mer personlig relation med vinbönderna vi möter.

    Häng med oss på en fantastisk Padelresa till Piemonte - det förlovade landet vid bergets fot!

    Piemonte - det förlovade landet vid bergets fot

    Följ med oss och upplev böljande kullar och pittoreska byar, små vinproducenter och njut av världsberömt kök. Piemonte är Italiens näst största region och gränsar mot såväl Frankrike som Schweiz. För dig som vill njuta av toppviner och vackra landskap är detta un paradiso.

    Det här är även den hyllade vita tryffelns domäner. Att Lonely Planet valt Piemonte som “bästa resmål “ talar en del om att regionen har mycket att erbjuda. 2014 infördes vinmarkerna och landskapen Langhe-Roero och Monferrato upp på Unesco världsarvslista. Det är ett prestigefyllt erkännande.

    Piemonte är så magiskt vackert och det är svårt att koncentrera sig på att hålla kartan i rätt färdriktning då vi rullar in över de böljande kullarna. Tankarna skenar ständigt mot tät, rosendoftande Barolo, sirlig rödmjuk Barbaresco och vit, nyriven tryffel.

    Langhe Hotel

    Vårt boende är på ett litet charmigt hotell mitt i Langhes hjärta och precis i utkanen av Alba, som är tryffelns Mecka.

    Vid ankomst till vårt hotell, lär ni imponeras av hotellets hänförande inramning mitt i Piemontes vinmarker. Hotellet har rymliga, klassiska rum samt en inbjudande utomhusspool belägen i hotellets gröna trädgård. Här kommer vi verkligen att njuta i fulla drag under resan.

    Padelklubben och instruktörer

    Padelanläggningen ligger i Diano d`Alba, fem minuter från hotellet. Den är nästan obeskrivligt vackert belägen i en dal omgiven av Barolos kuperade vingårdar! Här finner vi fem utomhusbanor och en inomhus. Här finns även flera tennisbanor. Vi kommer att kunna njuta fullt ut då anläggningen har en stor pool och en restaurang med rymlig terrass.

    I programmet ingår drygt 5 timmar träning av spel och taktik med instruktörer samt kanppt 7 timmar matchspel och turneringar. Träningen blir mycket effektiv då en tränare tränar med två av våra gäster.

    Vi anser anläggningen är perfekt för våra aktiviteter med allt vad vi behöver och är en otroligt vacker miljö. Det kommer att ges mycket ”egen tid” också att njuta av anläggningen och ha poolhäng, extra lektioner, ta en gelato eller en birra Moretti i solen…

    Alessandro är vår Head Pro på anläggningen och han kommer tillsammans med sitt team, med bland annat Andrea, att hålla i tävlingar och lektioner. De talar bra engelska, som spelare rankade bland de 200 bästa i Italien och är mycket bra tränare. 

    Vivencias egen guide Mikael Ekeblom är också padelinstruktör och kommer att vara behjälplig med träningen.

    Vi kommer att äta två luncher på klubben med härlig utsikt över banorna, den stora poolen och Barolos berömda vinmarker.

     

    Castello di Grinzane

    Vår välkomstslunch intas på en historisk plats för vinet Barolos. Vi kliver in på pampiga Castello di Grinzane. Slottsbyggnaden omger det centrala tornet som är från 1100-talet. Slottet var i sin tid ägt av ingen mindre än Camillo Benso di Cavour som bodde på slottet från år 1832 till 1849 då han var borgmästare i byn Grizane. Han var ledande bakom Italiens enande 1861 och även Premiäriminister samt vinodlare i Barolo. Han är en av dem bakom Barolos segertåg. Slottets restaurang med traditionella och lokala rätter och viner ägs av Marc Lanteri och hans fru Amy Bellotti. Denna restaurang får de flesta år en stjärna i Guide Michelin.

    Välkomstmiddag

    Välkomstmiddagen intas i centrala Alba på kända Osteria dell`Arco. Det blir en trerättersmeny som naturligtvis börjar med en lokal paradrätt. Under kvällen kommer vi prova fyra viner som fått trevliga recensioner i vinvärlden och vinproducenten själv, Adriano, presenterar stolt sina viner för oss. De är kända för att tillverka ytterst prisvärda viner med bl a olika Barbaresco.

    Tryffeljakt

    Vi åker till skogen i Montà med tryffeljägaren Mario Aprile och hans tryffelhund.  Mario och hans familj har lång erfarenhet och tradition av tryffel. Hans pappa var Ordförande i motsvarande tryffelkonsortiet i Alba. Väl ute i skogen kommer Mario att berätta och visa hur man letar tryffel med hundar och hur man tränar dem. Han kommer säkert inte att berätta alla sina hemligheter för oss men vi kommer verkligen att få vara med och se hur det går till att leta efter den åtråvärda tryffeln! Ni får möjlighet att köpa flera av dessa delikatesser då Mario har en butik i centrala Alba.

    De båda stjärnorna Massimo Camia och Damilano

    En lunch blir hos Guide Michelin stjärnkocken, Massimo Camia,  som bjuder till bords med en oförglömlig måltid. Stjärnproducenten Damilano presenterar fem viner under lunchen varav tre Barolo viner.

    Damilano med vingården Cannubi är utan tvekan en av de hetaste producenterna i hela Piemonte. 

    Vingården Cannubi är rankad som en av de allra bästa cru vingårdarna i Barolo. Den är totalt 15 hektar stor och Damilano är den i särklass största producenten i vingården, belägen i en sydsluttning på 240-320 meters höjd över havet.

    Stadsbesök i tryffelns Mecka – Alba

    Det ges under resan tid att besöka mysiga Alba då hotellet bara är några steg från stadskärnan. Alba är en mindre stad med ca 30 000 invånare och som är lätt att utforska till fots.

    Alba har en välbevarad historisk arkitektur, med kyrkor, torn och små butiker som skapar en härlig charm. Alba erbjuder bra shoppingmöjligheter och huvudgatan Vittorio Emanuele har specialbutiker för främst tryffel, hasselnötter, choklad och gigantiska Nutella burkar. Vill man bara njuta lite i solen eller mysa i skuggan så har staden många mysiga caféer och utsökta gelaterior.

     

    Donna Selvatica

    En middag intas i mysiga byn Neive som är uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi kliver in på relativt nyöppnade och mycket populära Ristorante Donna Selvatica (vilda kvinnan på italienska). Här väntar en utsökt piemontesisk middag och panoramautsikt. 

    Efter denna gastronomiska upplevelse så provar vi fem olika viner.

    Detta är de bästa vinerna från de producenter som vi mött under resan. Nu ställs de mot varandra för att vi skall få möjligheten att prova dem igen och på ett lättsamt sätt kora en vinnare!

    Vilken är din favorit bland alla Barolos, Barbarecos ???

    Vingårdsbesök och lunch hos Montaribaldi

    Hela området Barbaresco är utsett till världsarv på Unescos lista och det är så vackert att man kippar efter andan. Vägarna går på eggen av små bergskammar som korsar området och vi njuter av amfiteaterliknande sluttningar och magiska utsikter packade med vingårdar.

    Montaribaldis gård är ytterst vackert belägen. Vi tar en “un giro” i vinmarkerna innan vi sätter oss till bords på terassen med en gudomlig utsikt över vinmarkerna. Vi intar en trerätters lunch och maten är lagad av restaurangen Risorgimento som är en populär restaurang i området.

    Till maten provar vi Montaribaldis viner varav samtliga fått mycket bra betyg och hög prisvärdhet i svenska tidningen Munskänken.

    Totalsumma:
     Till kassan
     Tillagd i varukorgen